Hyvä Vesijärven kummi,

vuosi on jälleen lopuillaan ja alamme itse kukin hiljentyä joulun viettoon.
Vesijärven vuosi oli monella tapaa hyvä. Sinileviä oli melko vähän ja hulevesien käsittelyyn saadaan uutta puhtia osin Lahden kaupungin saaman kärkihankerahoituksen myötä. Hoitokalastusta haitanneita piileviä ei juurikaan syksyllä ollut ja koekalastusten mukaan särkikalojen määrä on vähentynyt ja kalaston tila näyttää pikkuhiljaa parantuvan. Talvi- ja kesäniitot on tehty ja uusia suunnitellaan.
Haasteitakin riittää, koska runsaat sateet, lauhat syksyt ja talvet lisäävät väistämättä ravinnevalumia vesistöihin.

Myös varainhankintapuolella tilanne on parempi kuin vuosi sitten. Ehkäpä talouden yleinen elpyminen heijastuu myös siihen, että alueemme yrityksillä on paremmat mahdollisuudet osallistua vesistöjen hoidon tukemiseen.

On mukavaa kertoa teille, että uusia kummeja on syksyn mittaan tullut mukaan. Iloitsemme jokaisesta uudesta ja yhtä lailla myös teistä, jotka olette jo pitkään olleet mukana!

Vuosi 2018 alkaa vauhdikkaasti

Vesijärvisäätiö perustettiin loppuvuodesta 2007. Kymmenen toimintavuoden kunniaksi muistelemme alkuvuonna kuvin ja tekstein, mitä on tapahtunut ja saatu aikaan. Vesijärvi-viikko on 4.-10. kesäkuuta ja sen aluksi Sibeliustalolla pidetään kansainvälinen tutkijasymposium LahtiLakes 2018. Osana viikkoa juhlimme myös 10-vuotissynttäreitä.

Heti ensi vuoden alkupuolella käynnistyy kummi-kampanjamme, jossa pääasiassa sosiaalisessa mediassa pyörivän haastekampanjan avulla tavoittelemme uusia kummeja mukaan Vesijärvi-työhön. Te nykyiset kummit voitte halutessanne lähteä myös mukaan, mutta palataan siihen seuraavassa kummikirjeessä.

Nyt on kuitenkin aika juhlan ja levon.
Toivotan teille kaikille oikein onnellista joulua ja riemukasta uutta vuotta 2018! Tähän toivotukseen yhtyy koko toimistomme väki: Heikki, Anu, Mirva ja Anne-Mari.

Pidetään yhteyttä,

Irma
Irma Peltola
kummiyhteyshenkilönne
040 5144958

päätukijat

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö | Askonkatu 9 C | 15100 Lahti
info@puhdasvesijarvi.fi www.puhdasvesijarvi.fi

Tue sinäkin Vesijärveä