Vihreä Ruuansäilytys Ravitsee Ympäristöä

0 Shares

Kuluttajat haluavat vähemmän säilöntäaineita valmisruokiinsa, kun taas ympäristö tarvitsisi vähemmän muovijätettä. Cornellin tutkijat ovat löytäneet tavan valmistaa pakkausmateriaalia biologisesta aineksesta johdetusta polymeeristä, joka saa salaattikastikkeet, marinadit ja juomat säilymään pidempään jääkaapissa.

Cornellin tutkimus julkaistaan kesäkuussa ruuanpakkaukseen ja hyllyikään liittyvässä julkaisussa.

”Aktiivinen pakkaaminen antaa meille uuden tavan pidentää hyllyikää, vaikka kuluttajat vaativat puhtaampia merkkejä,”

sanoi ruokatieteen tohtoriopiskelija Ian Kay.

”Mutta se on monimutkaista. Ruoka ja juoma pilaantuvat monilla ja monimutkaisilla tavoilla, joten meidän täytyy tietää paljon ruuan kemiasta sekä aktiivisista pakkauksista selvittääksemme mikä systeemi toimii millekin ruuille.”

Julie Goddardin laboratoriossa opiskellut Joshua Herskovitz on ruokatieteen professori maatalouden ja biotieteiden collegessa. Hän loi maissista johdetun polylaktisen happopolymeerin, jossa on nitriotrietikkahappoa antioksidanttina, käytettäväksi ruokapakkauksissa.

Herskovitzin työn pohjalta Kay määritti materiaalin ”rajapinnan pKA:n”, joka kertoo pH:n, jossa ruuat eivät pilaannu tässä pakkauksessa.

Koska antioksidantti on sidottu polylaktiseen happoon säilöntäaine on vuorovaikutuksessa ruuan kanssa, mutta ei pääse siirtymään siihen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *