Italia raportoi yli 11 äärimmäistä sääilmiötä päivässä, toiseksi kuumin vuosi sitten vuoden 1800

0 Shares

2023 ei ole kohdellut Italiaa hyvin. Italia on kokenut ennätyksellisen kuuman vuoden, kun keskilämpötila on ollut 0,67C korkeampi kuin historiallinen keskiarvo kuluneiden 200 vuoden aikana. Maan neljä pohjoisinta aluetta kokivat jopa 0,89C korkeammat keskilämpötilat kuin historiallinen keskiarvo. Vuosi 2023 on ollut Italiassa toiseksi kuumin vuosi sitten vuoden 1800. 

Kenenkään ei tarvitse enää arvailla liittyykö tämä lämpöilmiö ilmastonmuutokseen. Tutkijat eivät ole ainoita, jotka ovat todenneet lämpötilojen nousevan fossiilisten polttoaineiden vaikutuksesta vaan ilmiö on noussut Italiassa otsikoihin, koska maa on kokenut uuden kaikista kuumimman vuoden useasti kuluneen vuosikymmenen aikana. Kuumimmaksi vuodeksi on nimetty 2014, 2015, 2018, 2019, 2020 ja 2022.

Tänä vuonna Italia on kokenut vakavaa kuivuutta, josta on ollut haittaa maataloudelle. Kuivuutta seurasivat Emilia Romagnan vakavat tulvat. Kovat, mutta lyhyt, sade ei auttanut kuivuuteen ja aiheutti vain tulvia ympäri maata.

Heinäkuun polttava kuumuus oli 1,96C korkeampaa kuin kuukauden keskiarvo ja se johti tilanteeseen, jossa maan eteläisissä osissa alkoi syttyä metsäpaloja. Paloja nähtiin esimerkiksi Sisiliassa ja Sardiniassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *