Pienet urbaanit luontoprojektit lisäävät hyönteisten määrää kaupungeissa

0 Shares

Lisäämällä urbaanien alueiden paikallisten kasvien määrää tutkijat Melbournen yliopistosta ovat pystyneet seitsenkertaistamaan hyönteislajien määrän vain kolmessa vuodessa. Tämä todistaa, että viherprojektit ovat ekologisesti hyödyllisiä. Löydökset julkaistiin Ecological Solutions and Evidence -julkaisussa.

Tutkimus suoritettiin Melbournessa ja siinä todettiin, että kasviyhteisöjen monipuolistaminen johti suureen kasvuun hyönteisten biodiversiteetissä ja näin ollen alue houkutteli puoleensa enemmän hyönteisiä. Kasvien ja hyönteisten väliset ekologiset interaktiot kasvoivat samalla. 

Luonnon tuominen kaupunkeihin on hyödyllistä monelta kannalta ihmisten hyvinvoinnista biodiversiteetin monipuolistamiseen ja ilmastonmuutoksen kurissa pitämiseen. Koska viherprojektien, kuten kattopuutarhat ja urbaanit niityt, hyödyistä on alkanut tulla todisteita, ovat niitä luovat ja rahoittaneet henkilöt innostuneet entisestään. 

Ennen tätä tutkimusta vaikutuksista on ollut vain vähän todisteita siitä, kuinka voisimme vähentää urbanisaation vaikutusta hyönteislajien määrään ja pitää huolen siitä, etteivät tietyt lajit häviä kokonaan kaupunkialueilta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *