Jauheliha- pekonipasta

0 Shares

Hellurei! Täällä viimeiset maratoonarit juoksevat kohti maalia Suvi-illassa. Itse juoksin tämän vuoden kympin ennakkosuunnitelmasta poiketen töissä, tuli se hiki sielläkin 😉 Jospa sitten ensi kesänä pääsisi osallistumaan itsekin!

Mutta tässä tulisi meidän perheen tämän hetken ultimate- arkiruokasuosikki, ja sopiihan se vaikka viikonloppuunkin. Se on pessyt jopa makaronilaatikon, ja se on jotakin se 🙂 Sen lisäksi että tämä on todella hyvää, se valmistuu tarvittaessa nopeasti- mutta ei pahastu liedellä kannen alla hiljalleen parin tunnin porisemistakaan. Pasta kannattaa keittää vasta juuri ennen tarjoilua, se ei montaa minuuttia kiehu.

~ Jauheliha- pekonipasta ~

  • 1 paketti suomalaista pekonia
  • 400g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • suolaa, mustapippuria
  • tetra paseerattua tomaattia
  • 2dl ruokakermaa
  • vajaa rkl sokeria
  • spagettia tai pastaa maun mukaan.
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pekoni saksilla paloiksi ja laita pannuun paistumaan rapeaksi. Lisää sipulisilppu ja jauheliha. Paista kunnes liha on kypsää, mausta suolalla ja myllystä rouhitulla mustapippurilla. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja ruokakerma. Mausta sokerilla ja anna porista miedolla lämmöllä kannen alla sen aikaa kun keität pastan.

Tarjoile raastetun parmesaanin ja tuoreen basilikan kanssa!

Tätä ruokaa meillä ei tarvitse hoputtaa syömään ja kuppi kaapitaan tehokkaasti tyhjäksi. Kivaa on myös itse lisätä pastan joukkoon parmesaaniraastetta jokaisen lusikallisen jälkeen 😉 Suuret kiitokset Taipalsaareen tämän reseptin jakamisesta! Se oli hitti ensimaistelusta 🙂

Ja eikun ääntä kohti!
Viikon viimeinen työpäivä vielä huomenna ja sitten muutaman päivän vapaiden viettoon. Luvassa pyykinpesua, siivoilua, lääkäriaikojen varailua ja kyläluutailua. Ehkä myös vähän sisustamista pitkästä aikaa 🙂 Mukavaa lauantaita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *