MAISEMAKAHVILAN RAPARPERIPIIRAKKA

0 Shares
Heipparallaa! Ja ihanaa olla taas täällä! Olen kaivannut kirjoittamista ja blogia. Kun on kiirettä, stressiä tai huolia, kirjoittamismoodi menee lukkoon, enkä saa kirjoitettua mitään. Kertonee jotain viimeisistä kolmesta kuukaudesta, heh. 
Ja vaikka huolet väistyisivät, stressi hellittäisi ja kiireenkin saisi kesytettyä siedettäväksi, pitkäksi venynyttä taukoa on vaikea katkaista. Mutta täällä ollaan 🙂 Palaan niihin kuulumisiin toivottavasti pian, olisi oikeasti tärkeää asiaakin. Aloitetaan kuitenkin kevyesti kesän ekalla raparperipiirakalla. Sain anopilta taas ihanan kirpeitä raparperinvarsia tuliaisina ja ajatuksena oli leipoa niistä maailman parasta piirakkaa. Ohjeen olin hukannut, mutta onneksi äidillä se oli tallessa ja puhelinsoiton päässä.
Tässä piirakassa on täydellisessä liitossa kirpeät raparperit, kermainen mascarponetäyte ja runsas makea murukuorrutus. Kylkeen vielä uunilämpimälle piirakalle vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta, nam. Ohjeesta tulee iso uunipellillinen ja olen laittanut osan piirakasta pakastimeen. Se ei pakastuksesta ole moksiskaan.

~ MAISEMAKAHVILAN RAPARPERIPIIRAKKA MASCARPONELLA ~

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen, kuori ja paloittele raparperinvarret (n. 5dl).

Valmista sitten muruseos:

  •  8dl vehnäjauhoja
  • 3dl sokeria
  • 2tl leivinjauhetta
  • 2tl ruokasoodaa
  • 2tl vaniljasokeria
  • 250g voisulaa

Yhdistä kaikki aineet ja nypi muruksi. Ota muruseoksesta 1/3 eri kulhoon, tämä osuus tulee piirakan päälle.

Pohja:

  • 2/3 osaa muruseoksesta
  • 1 purkki kermaviiliä
  • 1 kananmuna

Yhdistä pohjan ainekset ja levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pohjan päälle raparperinpalat. Valmista täyte.

Täyte:

  • 250g mascarponejuustoa
  • 250g maitorahkaa (voit myös laittaa kaksi purkkia mascarponea, mutta rahka hiukan keventää piirakkaa)
  • 2dl sokeria
  • 3tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa

Yhdistä täytteen ainekset ja levitä pohjan ja raparperinpalojen päälle. Lopuksi ripottele toiseen kulhoon säästetty 1/3 muruseos. Kypsennä piirakkaa 175 asteessa noin 45min.

Huomenna taas jo keskiviikko ja lomakin pikkuisen lähempänä! Aurinkoa sun viikkoon 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *