Etuterassi sai laatoituksen

0 Shares
Terkut meidän terassilta!
Sisäänkäynnin yhteydessä oleva terassi sai vihdoin viime viikolla laatoituksen ja alkaa olla taas vähän lähempänä valmista. Etsimme laattoja todella kauan ja löysimme sopivat monen mutkan kautta viime kesänä. Vuosi sitten laatoittaminen kuitenkin jäi ja olenkin nyt kaksin verroin iloisempi että työ on vihdoinkin tehty!
Tumman harmaan, lähes mustan, oikean kokoisen ja ulkokäyttöön tarpeeksi karheapintaisen laatan löytyminen oli kirjaimellisesti kiven alla. Tampereen K- Raudasta viimein löysimme kriteerit täyttävän laattamallin. Sileämpää laattaa olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta ajatus liukkaan sileästä laatasta talvella sai meidät jatkamaan etsintöjä. Ja onneksi jatkoimme, tämä laatta on just eikä melkein täydellinen 🙂
Etupihan betonilaatoitus yltää lähes terassin rappusiin saakka, väliin jäävään kaistaleen täytimme kivillä. Vielä puuttuu terassin kaiteet (haaveilen moderneista lasikaiteista) ja betonilaatoituksen viimeistely.  Rapatessa roiskuneen laastin jämät täytyy peittää sokkelista pinnoitteella.
Kalusteiksi terassille toin takapihan isolta terassilta pari Maskun sohvaryhmän modulia. Pöytänä toimii Jyskin monikäyttöinen betonijakkara ja ihana kulmikas ruukku on löytö Clas Ohlsonilta. Mustat pyöreät ruukut ostin viime vuonna Prismasta ja puksipuut ovat Ikeasta.
Ainut ongelma mustassa laatassa taitaa olla siinä heti näkyvä pöly ja kengänjäljet. Mutta en minkään muun väristä laattaa olisi taloomme osannut edes ajatella, kokovalkoinen talo vaatii rinnalleen tummia elementtejä ryhtiä tuomaan, jottei kokonaisuus ole liian väritön. Takaterassin sitä vastoin aiomme jättää betonipintaiseksi, vain terassin lisäosa on tarkoitus tehdä laudoituksella.
Laudoituskin käsitellään kelon harmaalla suoja-aineella, jotta se istuisi mahdollisimman saumattomasti betonisen terassin jatkeeksi. Mutta se taitaa jäädä ensi kesälle 🙂 Nyt työn alla on lasten leikkimökki jota odotetaan jo kuumeisesti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *