Lukijan toive: Sisustussuunnitelmaa

0 Shares

 Moi!

Nyt vähän toisenlaiseen aiheeseen tällä kertaa, tämä postaus ei käsittelekään meidän kotia. Sain yhdeltä lukijalta sähköpostia, hän tykkää kuulemma kovasti tyylistäni sisustaa ja kertoi omaavansa hyvin samankaltaisen maun sisustuksen suhteen. Hän toivoi minulta muutamia vinkkejä kotinsa laittamiseen. Sanottakoon nyt heti, etten ole alan ammattilainen, suunnitelma on suuntaa antava ja toivon että kysyjä saa tästä jotain vinkkejä kotiinsa! Koska tiedän, että blogiani lukee myös moni minuakin taitavampi ja kokeneempi sisustaja, toivoisinkin teitä jättämään omia vinkkejänne tätä kohdetta ajatellen mikäli niitä mieleenne tulee.

Ja sitten kuvia itse tilasta. Toiveena oli vinkkejä mm. tekstiilien valintaan, valaistukseen ja ennenkaikkea tietokonenurkkauksen viihtyisäksi saamiseen.  Perhe viettää siellä paljon aikaa ja sinne pitäisi saada joku mukava tuoli ja taso läppärille. Koska kyseessä on vuokra-asunto, muutokset on pystyttävä tekemään ilman, että pintoja maalataan. Kattovalaisimet olivat myös poissuljettu vaihtoehto. Päädyimme yhdessä tuumin melko pieneen budjettiin, ja niimpä lähes kaikki tuotteet ovat Ikean valikoimasta 🙂 Väritoiveena harmaata, beigeä, valkoista ripauksella mustaa.

Tykkään tässä kuvassa kellosta ja ruokailuryhmästä, matto on mielestäni liian pieni ja vääränsävyinen tähän tarkoitukseen, voisi toimia toisessa huoneessa? Myös valaisin seinällä ja verhot (vuokranantajan) laittaisin varastoon. Mikäli budjetti antaa myöten, uusisin myös verhotangot massiivisempiin ja toisen värisiin (esim. alumiinisiin).

Koska tilassa on paljon eri sävyjä joiden on sinne myös jäätävä, halusin tekstiileillä hieman rauhoittaa tunnelmaa. Mitään räväköitä kuoseja tai värejä en tänne toisi. Puun eri sävyjä löytyy ruokapöydän penkkien keskiruskea, ikkunanpokien punaruskea ja oven lähes oranssinruskea sävy. Lattia on beigensävyistä laattaa, seinäpinnat valkoiset.
Ihan ensiksi kiepauttaisin pöydän toisin päin, niin että pöydän molemmilla puolilla istuvat näkisivät ikkunasta ulos. Kuvista päätellen sen jälkeenkin mahtuu hyvin kulkemaan terassille jne. Samalla jäisi enemmän tilaa toteuttaa tietokonenurkkaus. Mikäli tämä ei käytännössä onnistukaan, toimii suunnitelma myös vanhalla järjestyksellä. Vihreät tuolit veisin varastoon, samoin tosiaan verhot ja seinä- sekä lattiavalaisimen. Maton vaihtaisin vaaleaan beigeen ja paljon nykyistä suurempaan, siten että koko pöytäryhmä mahtuu maton päälle. Näin kokonaisuudesta tulee ryhdikkäämpi. Matoksi valitsin Ikean MORUM maton 230cm x 160cm, 59;

Tietokonenurkkauksesta veisin varastoon kaikki tavarat ja toisin tilalle mukavan nojatuolin, jopa divaanin, mikäli se mahtuisi hiukan vinosti nurkkaukseen. Tuolin väriksi valitsin valkoisen, koska tilassa tosiaan on jo ennestään niin paljon eri sävyjä. Nojatuolivaihtoehtoja valitsin kaksi:

EKTORP JENNYLUND 179;   (leveys 78cm syvyys 85cm)
KIVIK 230; (leveys 90 cm syvyys 95cm)
Tai sitten se divaani, mikäli nurkkaukseen haluaa tehdä todellisen rentoutumispesän!
EKTORP Divaani 249; (leveys 72cm syvyys 163cm)
Perhe itse on miettinyt tähän tarkoitukseen Ikean Karlskrona-rottinkituolia, mutta itse en valitsisi tilaan enää lisää puunsävyjä. Lisäksi lähes samalla hinnalla saisi jo pehmeän lepotuolin (Ektorp Jennylund 179; ) Koska nurkkauksessa tarvitaan suoraa valoa läppärillä työskentelyyn, lukemiseen ym., laittaisin nojatuolin tai divaanin taakse säädettävän lattiavalaisimen:
SAMTID lattiavalaisin 34.95;
Tasoksi läppärille valitsin kompaktin mustan pikkupöydän, jonka saa helposti vedettyä lähes syliin asti. Musta väri toisi tilaan hiukan särmää.
IKEA STOCKHOLM apupöytä musta halk. 36 cm 79;
Verhot olivatkin haasteelliset. Itse mietin verhoja omaankin kotiin monta vuotta, ennenkuin ne vihdoin sain päätettyä! Tässä kohteessa haasteena vielä voimakkaan väriset ikkunanpokat (näkyvät takuulla läpi vaaleista kuultavista verhoista), käynti terassille, ja hankalan mallinen pikkuikkuna tietokonenurkkauksen yläpuolella.
Verhojen väreiksi en ehkä suosittelisi valkoista, koska seinätkin ovat valkoiset ja ne ikkunanpokat näkyvät valkoisesta läpi. Joku sävy verhoissa tuo ryhtiä, lämpöä ja ilmeikkyyttä tilaan. Valitsin minulle todella tutut verhot, joihin ihastuin ikihyviksi omassa olohuoneessamme.
Vaihtoehtona jos pellavan sävy ei miellytä, voisi kokeilla harmaata joka ei saa taittaa yhtään siniseen, tai sitten paksua valkoista josta pokat eivät kuulla läpi. Materiaalina suosisin mattapintaisia yksivärisiä kankaita, koska kyseessä on ruokailutila. Kiiltävät, satiiniset, ym. sopivat mielestäni vain makuuhuoneeseen. Kuosittomuuteen harvoin kyllästyy ja se antaa enemmän pelivaraa muille sisustustekstiileille; koristetyynyille, pöytätableteille jne. Pikkuikkunat jättäisin joko kokonaan verhoitta, tai sitten laittaisin sinne laskosverhot joko valkoisina tai pellavanvärisinä, mikäli niitä saisi sen mittaisina pätkinä.
Nämäkin verhot Ellokselta, löytyy eri mittaisina.
 
Pöydälle laittaisin tabletit, ja koska kyseessä on lapsiperhe, suosisin helposti pestäviä mutta tyylikkäitä muovipunostabletteja. Värinä vaalea harmaa / hopea.
 
SPIZY- tabletti muovipunosta, hopea (alimmaiset)  4.90; kpl Asko
Meillä on nämä ja voin lämpimästi suositella!
Pöydän päälle tekisin näyttävän asetelman muutamasta Ikean SKIMMER kynttilänjalasta 9.99; kpl.
Hintalaskelma muutokselle:

Yhteensä kalleimmilla valinnoilla ilman alennuksia: 606.22;

Toivottavasti kodin asukas sai tästä jotain vinkkejä kotinsa sisustukseen! Voit laittaa minulle lisäkysymyksiä ja kommenttia myös sähköpostiin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *