Kolmen Juuston Piirakka

0 Shares

Nyt siihen aamupäivällä lupaamaani piirakkareseptiin!

Töissä tässä viime viikolla keskustelimme työkaverini kanssa juustoista. Molemmat tykkäämme brie- juustosta, mutta itse en osaa valmistaa siitä mitään. Yleensä vain viipaloin se suolakeksien päälle yhdessä viikunahillon ja hunajan kanssa.

Työkaverini sitten kertoi super-helpon juustopiirakan ohjeen ja helppouden lisäksi tämä oli vielä super-hyvää! Muokkasin hiukan ohjetta lisäämällä siihen kinkkua. Jos viikonlopun kekkereihin on vielä tarjottavat hukassa, niin kannattaa kokeilla tätä!

Kolmen juuston piirakka

  • pakastealtaasta valmis suolaisen piirakan pyöreä pohja
  • kolmea erilaista juustoa, esim. brietä, Aurajuustoa, goudaa. Itse käytin myös hiukan parmesaania.
  • hyvää kinkkusilppua
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • mustapippuria
  • päälle vihersilppua, esim. persiljaa, basilikaa tai rucolaa.

Laita uuni lämpiämään 200′. Painele sulanut piirakkataikina vuoan pohjalle. Paloittele juustot ja kinkku ja lisää pohjan päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria. Yhdistä kulhossa munat ja kerma, kaada seos piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. Silppua valmiin hiukan jäähtyneen piirakan päälle yrttejä tai rucolaa.

Tarjoa illanistujaisissa jäähdytetyn valkoviinin kanssa tai iltapalalla pikkusuolaisena!

Täällä lomaviikko alkaa olla lopuillaan, oli kyllä ihanan rentouttava viikko vaikkei oikein tehtykään kuin kotihommia! Niitäkin on ihan erilaista tehdä kun ne saa tehdä rauhassa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.