Toivepostaus FERDUS riippuvalaisimista

0 Shares
Olen saanut paljon kyselyitä meidän ruokailutilan valaisimista ja siitä miten toteutimme valaisimien kokoamisen yhdeksi ryhmäksi. Alkuperäisen postauksen voit käydä lukemassa täältä. Nyt onkin hyvä hetki tälle jutun nostolle, sillä kyseinen FERDUS riippuvalaisinpolttimoineen on tarjouksessa 24; tammikuun loppuun asti, normaalihinta yhdelle valaisimelle on 39.99;
Halusimme siis koota neljästä riippuvalaisimesta kaksimetrisen ruokapöytämme ylle yhden näyttävän valaisimen. Koska katossa risteilevä johtoviidakko ei houkuttele meistä kumpaakaan, ainoa vaihtoehto oli piilottaa johdot jotenkin. Kaikkien neljän valaisimen johdot olisi kuitenkin saatava kulkemaan yhteen yhteiseen sokeripalaan. Alunperin meillä oli tarkoituksena teettää valaisimien kiskoksi eloksoitu ja mustaksi värjätty alumiiniprofiili, jonka sisällä johdot kulkisivat. Tarjous jonka lopulta monen viikon odottelun jälkeen saimme, oli kuitenkin niin kallis, että päätimme väliaikaisratkaisuna kokeilla mustaksi maalattua laudanpätkää. Lähinnä nähdäksemme miltä valaisinryhmä katossa näyttää.
Lautana käytettiin autokatoksen rakentamisesta jäänyttä 20×95 ulkoverhouslautaa noin 1.5m pätkä ja se maalattiin mustaksi spraymaalilla. Valaisimen kiinnitysosa on halkaisijaltaan 10cm, joten tämän levyinen lauta sopii sen kanssa juuri ja juuri. Puolen sentin leveyseroa ei käytännössä huomaa. Leveämpi lauta olisi saattanut olla jo liiankin massiivinen. Lautaan tehtiin reiät niihin kohtiin mihin valaisin on tarkoitus kiinnittää, siitä menee johto läpi sokeripalaan. Seuraavaksi täytyi mitata valaisimien johdot. Halusimme valaisimet eri korkeuksille, jotta lopputulos ei olisi liian symmetrinen. Hahmotelma ja johtojen mittaus kannattaa tehdä laittamalla valaisimet lattialle siihen muodostelmaan kuin ne on tarkoitus olla katossakin. Lauta kiinnitettiin kattopaneeleihin ruuveilla. Ruuvit jäävät valaisinten suojakuvun alle piiloon, joten ne eivät näy. Tosin ruuvien päät on helppo maalata mustaksi mikäli ne vahingossa jäävät näkyviin.
Tuo hätäratkaisuna tehty lautakiinnitys näyttää itseasiassa niin hyvältä, etten usko meillä olevan tarvetta sitä enää lähteä muuttamaan alumiiniseen versioon. Kaiken kaikkiaan siis erittäin edullinen DIY ratkaisu! Valaisimet myydään yksittäin, joten näistä saa tehtyä juuri sellaisen kokonaisuuden kuin haluaa. Pyöreän pöydän yläpuolelle esimerkiksi saisi aika upean kokonaisuuden kolmesta eri tasossa roikkuvasta valaisimesta, jotka olisi kiinnitetty tätä tapaa käyttäen pyöreäksi leikattuun ja maalattuun vaneriin 🙂
Kivaa viikonalkua sinne ruutujen toiselle puolelle! Päivät pitenee koko ajan ja kevät on joka päivä vähän lähempänä 🙂 Koitan saada muuten vielä tälle viikolle tehtyä ohjeen siihen eiliseen kinuskiseen överibostonkakkuun, jota tehdessä ehdin miettiä synnyt syvät, heh. On toi leivonta tosiaan terapeuttista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *